moodboard cadeau van vriendin

De Elfjes doen het even voor en maken een moodboard ter inspiratie!

Hoe twee elfjarigen een fotograaf enthousiast maken met een moodboard

moodboard cadeau van vriendin

Af en toe wordt je verrast met een moodboard

Al een aantal jaren sturen we met onze informatie een tips en tricks document mee. Tips waarmee men zich prima kan voorbereiden op de fotoshoot. Hierin geven we ook aan dat het maken van een moodboard verhelderend kunnen zijn.

Nu verwachten we niet elke keer een compleet moodboard, maar het aantal bezoekers die antwoorden met: “ik wil leuke foto’s” op de vraag wat we voor hun kunnen betekenen is schrikbarend hoog.  Geen probleem, want we hebben genoeg ervaring om ook zonder specifieke wensen aan de slag te kunnen gaan, maar het blijft jammer. Je laat immers de kans liggen dat we gaan maken wat JIJ het leukste vind.

Af en toe wordt je verrast met een moodboard of een paar duidelijke voorbeelden, met een visie, van Pinterest. Maar het feit dat wij het een verassing noemen, zegt genoeg.

Aan zo een verrassing wordt momenteel hard gewerkt door Lieke en Isabelle, 11 jaar en daarom, bij ons, nu al bekend als ‘De elfjes’. De fotoshoot is een verjaardagscadeau voor Isabelle en hun enthousiasme is nu al aanstekelijk. Lees maar …

Het begon met een klein bericht van de moeder van Lieke:

“Mijn dochter is al druk bezig met het maken van het moodboard en het verzinnen van ideeën en ze vraagt zich af….. mogen ze bij de fotoshoot een confettikanon afschieten?”
Dat kanon wordt een bellenblaas en creativiteit moet je stimuleren dus ik verleng spontaan de fotoshoot met extra tijd, als beloning voor hun inzet.  (Nee dat is zeker geen standaard haha).
Elfje Lieke ontplofte bijna zo graag had ze het haar elfje Isabelle al verteld. Gelukkig kon die creativiteit in het maken van de surprise gestoken worden en zo kregen we ons eerste blikje in haar wereld.

foto van 2 meisjes draaiboek maken voor moodboard

Het cadeau werd een succes, elfje Isabelle was helemaal beduusd en na een hele dag samen werd er s’avonds nog gebeld over kleding, haar etc.
“Er wordt opeens water gedronken hier ;-)” horen we van mama Monique. Voldoende water drinken, is een van de tips voor een betere huid in ons document.
Er kon dus begonnen worden met het moodboard en weer zien we de elfjes druk aan het werk.

moodboard cadeau van vriendin

Het resultaat liegt er niet om. Bedenk: dit zijn 2 meiden van 11 jaar. Ik zie zelfs vragen die ik in dit geval tijdens een fotoshoot zou kunnen stellen, al beantwoord.

Elfje Lieke, Elfje Isabelle; jullie zijn van harte welkom op 16 juni. We gaan er een feestje van bouwen, lol hebben, serieus zijn, lief en gek doen. Ook gaan we ons uiterste best doen het het cadeautje van jullie leven te maken.

Zijn er nog vragen?

Stel ze gerust in onze eigen besloten facebook groep.

One thought on “De Elfjes doen het even voor en maken een moodboard ter inspiratie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.