logo van dnf-style

DNF-Style en prijsverhogingen

dnf-style,fotograaf,fotografie,limburg,geleen

DNF-Style en prijsverhogingen

Een jaartje geleden besloten we de buitenwereld een kijkje te laten nemen in de keuken van DNF-Style.
Dat regelmatig doen, zit er niet in. Dat maakt het echter wel interessanter aangezien je hierdoor de ontwikkeling iets makkelijker kan volgen.

DNF-Style opgericht op 2 februari 2008 draait na 8 jaar nog steeds redelijk standvastig. Het zijn ups en downs. Net als 90% van de kleine bedrijven hebben wij ook met de veranderende economie te maken. Ieder ander bedrijf gaat zijn prijzen bijstellen om op het oude niveau terug te komen. Aangezien dat oude niveau naar beneden aan is gepast, voeren de meeste prijsverhogingen door. Wij denken echter dat dat eerder averechts werkt. We geloven niet in meedrijven met deze stroom en doen er alles aan om onze klanten hiertegen te beschermen, omdat wij als kleine ondernemer al aangepakt worden.

Al sinds ons bestaan zijn we nog nooit in prijs gestegen. Integendeel, we zijn zelfs 2 keer gezakt, de laatste keer toen de BTW verhoogd werd in 2012. Dit in tegenstelling tot bijna alle andere bedrijven die deze tegenvaller vertaalde in prijsverhogingen van vaak meer dan 2%. Dit terwijl de kosten ieder jaar stijgen (onze toeleveranciers stegen namelijk mee). Die kosten moeten we opvangen. Wij geloven er echter niet in om dit door te berekenen aan onze klanten. We proberen dit zo lang mogelijk zelf op te vangen.
Een belangrijke maatregel hierin is het terugschroeven van de frequentie waarin ons printwerk gedaan wordt. Deze is namelijk 1 keer per maand. Hiermee kunnen we, door grotere batches, kortingen bedingen en groeperen we onze verpakking- en verzendkosten van onze toeleveranciers. Op deze manier vangen we zelf de prijsverhogingen op. Wij kunnen ermee leven.
Want zeg nu zelf; van je passie je werk maken ……. Minder verdienen dan voor een baas maar veel vaker met een goed gevoel naar je werk gaan. Wij kiezen daarvoor.

Voorlopig dus geen prijsverhogingen in onze producten 🙂

Volgende blog zal weer wat avontuurlijker zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.